SODANKYLÄ 15.08.2020 (AVO) RN

AVO ERI AVK3 SA (Tuomarina: Sakari Poti)

Keskiharmaa, keski kokoinen. Oikeat mittasuhteet. Kaunispiirteinen pää. Erinomainen runko ja raajarakenne. Puhtaat värimerkit. Hyvä turkki ja häntä. Pitkä kevyt askel. Rauhallinen luonne. (Säkä: 57cm)

ROBVANIEMI 01.08.2020 (AVO) RN

AVO ERI AVK1 SA PN3 (Tuomarina: Tarja Kallio)

Oikea koko ja mittasuhteet. Hyväilmeinen pää. Hyvät silmät ja korvat. Otsapenger saisi olla selvempi. Hyvä kaula ja eturinta. Erinomainen runko ja raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Vaalean harmaa, hyvät värimerkit. Aavistuksen alaskiinnittynyt ja lyhyt häntä. Liikkuu erinomaisesti. 

 

PÄRNU 07.07.2019 (NUO) KV

NUO ERI NUK1 (Tuomarina: Johnny Andersson, Ruotsi)

18kk ikäinen, hyvä koko ja mittasuhteet. Hyvä pää, tarpeeksi kaulaa. Hieman matalalla kannettu häntä. Hyvä luusto ja jalat. Voisi olla paljon vahvempi liikkeissään, molemmilta puolilta sivulta ja takaa. Ei turkissaan. 

PÄRNU 06.07.2019 (NUO) KV

NUO ERI NUK2 SA PN3 (Tuomarina: Galyna Kalinichenko, Ukraina)

Tarpeeksi vahva, mutta narttumainen. Oikeanlainen pää. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Hyvä ylälinja, ei tarpeeksi hyvä hännänkiinnitys. Hyvä turkki ja luonne. 

ROVANIEMI 09.06.2019 (NUO) KV

NUO ERI NUK1 (Tuomarina: Paula Heikkinen-Lehkonen) (säkä: 58cm)

Hyvä rakenne, narttumainen kokonaisuus. Matala otsapenger. Hieman kevyt kuono. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä kaula ja säkä. Hyvä lapakulmaus. Hyvä rintakehän syvyys, pituus ja tilavuus. Leveä reisi. Erinomaiset takakulmaukset. Hyvä hännän kiinnitys, mutta häntä liian lyhyt ja matalakaarinen. Keskiharmaa, selvät vaaleat merkit. Vakaat yhdensuuntaiset liikkeet. 

 

KUUSAMO 08.06.2019 (JUN) RN

JUN ERI JUK1 SA PN1 SERT VSP (Tuomarina: Reino Korpela)

Keski harmaa. Keskikokoinen. Hienot mittasuhteet. Kaunis nartun pää. Hyvä kaula ja rintakehä, samoin takaosa. Sopiva luusto ja kulmaukset. Hyvä turkki. Hieman vaatimaton häntä. Tasapainoinen liike ja käytös. 

IISALMI 12.05.2019 (JUN) NORD

JUN EH JUK2 (Tuomarina: Ann Carlström, Ruotsi)

Hieman lyhyt. Femiininen pää. Hyvät korvat, hieman suuret tummat silmät. Kuono-osa voisi olla täyttyneempi. Erittäin hyvä kaula ja selkä. Kantaa hyvin häntänsä, mutta se voisi olla pidempi. Erittäin hyvä rintakehä, riittävästi kulmautunut. Voisi olla tasaisempi väritys eturinnasta raajoihin. Liikkuu melko hyvin takaa, hyvin sivulta. Hyvä karvanlaatu. 

RAAHE 05.05.2019 (JUN) RN

JUN ERI JUK1 (Tuomarina: Tapio Kakko)

Noin keskikokoinen, ok nartun mittasuhteet. Oikealinjainen, hieman kevyt kuonoinen pää. Hyvät korvat ja kaula, rodunomaiset kulmaukset, hieman pysty lantio. Pentukarva, turhan lyhyt häntä. Rintalasta voisi olla pidempi. Liikkuu kevyesti, takaraajat alla. Miellyttävä luonne. 

TERVOLA 20.04.2019 (JUN) RN

JUN ERI JUK1 SA PN2 SERT (Tuomarina: Esko Nummijärvi)

Rotutyyppi erinomainen. Erittäin kaunis pää., kauniit korvat. Hyvä selkä, hyvä asentoinen, mutta pieni häntä. Pitkä hyvä kaula, hyvä selkä. Hyvin esitetty, liikkuu erittäin hyvin. 

PELLO 03.03.2019 (JUN) RN

JUN ERI JUK1 SA PN4 (Tuomarina: Pekka Teini)

Väri kirkas keskiharmaa, hienot värivaihtelut. Kaunis nuori narttu, jolla todella kauniit liikkeet. Sievä pää. Upea ylälinja. Hyvä rakenne. Kauniit kulmaukset. Erittäin laadukas turkki. 

PELLO 02.03.2019 (JUN) RN

JUN ERI JUK3 SA PN1 SERT VSP (Tuomarina: Juha Putkonen)

Ihannekokoa hieman kookkaampi. Erinomaiset rungon mittasuhteet ja kokoon sopiva luusto. Selvä sukupuolileima ja kallo, oikein kiinnittyneet korvat. Tummat silmät ja kevyt kuono. Hyvä purenta, kaunis ylälinja. Riittävän täyteläinen rinta ja eturinta, tiivis hyvälaatuinen karva. Keskiharmaa, hyvä hännän kiinnitys. Tasapainoiset kulmaukset. Eturinnassa puoli kravatti. Kevyt, joustava sivuaskel. 

 

KEMINMAA 11.08.2018 (PEN) RN

PEK1, KP & ROP-PENTU (Tuomarina: Anna Lena Angeria)

ROVANIEMI 04.08.2018 (PEN) RN

PEK1, KP & ROP-PENTU (Tuomarina: Hannu Talvi) 

Keskiharmaa, hyvät värimerkit. Mittasuhteiltaan oikea, sopusuhtainen. Kaunis pää. Jäntevä runko. Hyvä asentoiset raajat ja käpälät. Normaali turkki ja häntä. Miellyttävä luonne. (säkä: 53cm)